Lentokonekaappari D. B. Cooper jää mysteeriksi – FBI lopettaa tutkinnan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailman legendaarisinta lentokonekaappari D. B. Cooperia on etsitty 45 vuotta. Mies kaappasi Yhdysvaltojen Portlandista Seattleen matkalla olleen lentokoneen ja onnistui myöhemmin pakenemaan 200.000 dollarin kanssa. FBI on nyt lyönyt hanskat tiskiin tapauksen tiimoilta.

D. B. Cooper vapautti lentokoneen matkustajat kaappamastaan koneesta 24. marraskuuta vuonna 1971. Hän kuitenkin vaati vastineeksi 200.000 dollaria sekä neljää laskuvarjoa. Mies hyppäsi uudelleen ilmaan nousseesta lentokoneesta rahoineen päivineen Yhdysvaltojen luoteisrannikolla Kaskadien yläpuolella. Sen jälkeen kaapparista ei olla kuultu pihahdustakaan.

FBI:n tuoreimmat vinkit tapauksen suhteen ovat vuodelta 1980, kun eräs poika löysi Columbiajoen rannalta yhteensä 5.800 dollaria kahdenkympin seteleinä. Koska Cooperille annetut lunnasrahat oli merkattu, yhdistettiin setelit nopeasti kaapparin tapaukseen. FBI on tutkinut yhteensä 10.000 henkilöä, jotka on yritetty yhdistää tapaukseen. Tapaus näyttää jäävän ikuiseksi mysteeriksi, eikä sitä edes tiedetä, jäikö Cooper laskuvarjohypyn jälkeen henkiin.

– Olemme päättäneet lopettaa tutkinnan, koska siinä ei ole ilmennyt mitään uutta, erikoisagentti Frank Montoya Jr. kertoo CNN:lle.