Lumoavaa katutaidetta – nainen maalaa rakennuksiin pitsiä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Graffitien ja maalauksien tekeminen rakennusten julkisivuihin voi olla ihmisten mielestä töhrimistä. Monien taitavien esimerkkien myötä on kuitenkin nähty, että myös graffitit voivat olla todella kaunista taidetta, jotka sotkemisen sijaan rikastuttavat ympäristöä.

NeSpoon-taiteilijanimeä käyttävä nainen maalaa erilaisiin pintoihin todella kaunista pitsiä. Taiteilija kertoo Bored Panda -sivustolla maalaavansa pitsikuviota pintoihin kahdesta syystä. Pitsi on naisen mukaan visuaalista runoutta, minkä lisäksi pitsikuviosta löytyvä symmetria, järjestys ja harmonia ovat kaunista katseltavaa.

Nainen on maalannut jo useita pitsikuvioita rakennuksiin ympäri maailmaa. Kauniit pitsikuviot jalkakäytävällä ja rakennusten julkisivuilla rauhoittavat ja miellyttävät ohikulkijan silmää. Pitsikuvio on niin tarkkaa ja symmetristä, että se näyttää siltä kuin se olisi heijastettu valojen ja varjojen avulla pintaan.