Nainen selätti araknofobian – asuu nyt 58 lintuhämähäkin kanssa

Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hämähäkkikammosta, eli araknofobiasta, kärsivät ihmiset pelkäävät yleensä myös todella pieniä ja minikokoisia kahdeksanjalkaisia. Hämähäkit ovat araknofoobikkojen mielestä kamalin asia, mitä maapallo päällään kantaa. Entä jos hämähäkki on aikuisen nyrkin kokoluokkaa?

Englannin Essexissä asuva Gemma Wright päätti selättää hämähäkkikammonsa hankkimalla kotiinsa lintuhämähäkin. Nyt 42-vuotiaan perheenäidin kotona vilistelee 58 hämähäkkilemmikkiä. Nykyisin hän rakastaa suojattiensa katselemista.

– Olen pelännyt koko ikäni hämähäkkejä, mutta halusin asiaan muutoksen ollessani 35-vuotias. Aloin tutkia lisätietoja hämähäkeistä ja katsoa niiden kuvia. Lopulta totuin ajatukseen, että samassa huoneessa olisi hämähäkki. Kun ymmärsin, että hämähäkkiä voi pitää myös kädessä, oli minun hankittava sellainen myös kotiin, Wright kertoo Essex Chronicle -lehdelle.