Laihdutuksen tehokeino löytyy jokaisesta keittiöstä

Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Michiganin yliopisto on toteuttanut laajan tutkimuksen, joka tukee aiempia väitteitä veden juomiseen liittyen. Tutkijoiden mukaan veden juominen tai runsaasti vettä sisältävien kasvisten ja hedelmien syöminen edesauttaa merkittävästi laihduttamista.

Tutkimukseen osallistui 10.000 ihmistä, joiden ikähaitari oli 18–64-vuotta. Tutkijoiden mukaan veden juomisella on erityinen merkitys taistelussa maailman liikalihavuutta vastaan. Suositusten mukaan ihmisten tulisi nauttia noin kahdeksan lasillista vettä päivässä, mutta tarve vaihtelee ihmisen koon ja aktiivisuuden mukaan.

Suurikokoiset ihmiset tarvitsevat enemmän vettä elimistöönsä. Ihminen saa noin 20 prosenttia tarvitsemastaan nesteestä ruoan kautta, kuten kurkuista, selleristä, vesimelonista, parsakaalista, porkkanoista, omenoista ja persikoista. Vettä ei kannata korvata sokeripitoisilla mehuilla tai limonadeilla, CNN muistuttaa.