Sairaalan johtaja söi viikon sairaalaruokaa – vaatii ruokaan heti muutoksia

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sairaalaruoaksi kuvaillaan yleensä ruokaa, joka on väritöntä, mautonta eikä herätä ruokahalua. Nyt Ottawassa sijaitsevan sairaalan johtaja söi potilaiden kanssa samaa ruokaa viikon ajan ja myönsi, että muutoksia täytyy tehdä. Tällainen kokeilu olisi tervetullut herätys varmasti moniin muihinkin laitoksiin.

Ottawa Hospital -sairaalan toimitusjohtaja Jack Kitts ruokaili sairaalan ruokalassa viikon ajan. Mies söi ruokalassa kolme ateriaa päivässä, minkä jälkeen hän myönsi, että muutokset ovat väistämättömiä. Sairaala oli kuullut Ottawa Citizen -sivuston mukaan potilailtaan ruoasta valituksia jo vuosia, mutta alkaa nyt vasta toimimaan niiden eteen.

Potilaille tarjottavalle ruokalistalle lisätään maukkaampia ruokia, jotka ovat ajankohtaisempia ja enemmän tätä päivää kuin listalta tällä hetkellä löytyvät annokset. Vanhoja aterioita poistetaan listalta, minkä lisäksi potilaiden annetaan jatkossa tilata ruokaa huoneeseensa iltamyöhäälle saakka. Myös aterioiden ulkonäköön aletaan panostamaan enemmän.