Karmaisevat täytekakut voivat viedä yöunet – maistuisiko sinulle?

Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Leipureiden ja kondiittoreiden uusimpana villityksenä on luoda mahdollisimman realistisen näköisiä kakkuja. Ideana on, että kakku näyttää muulta kuin perinteiseltä syntymäpäivän herkulta. Söisitkö kuitenkaan seuraavanlaisia herkkuja?

Kakkuja ansioikkaasti leipova Katherine Dey on työskennellyt alun perin sairaanhoitajana. Nyt hän luo todella ällöttäviä kakkuja, jotka näyttävät ötököiltä tai sisäelimiltä. Hän on jopa tehtaillut oman aviomiehensä pään, yliajetun opossumin ja muumioituneen vauvan näköisen kakun.

Kammottavien kakkujen luomistyö lähtee liikkeelle pohjan leipomisesta. Nainen pakastaa valmiin pohjan muotoilemista varten. Sen jälkeen hän aloittaa kuorruttamisen marsipaanin, massan tai suklaan avulla. Viimeistely tapahtuu maalaamalla. Dey toivoo, että voisi joskus avata oman leipomon.