Asiantuntija uskoo: Applen talli mukaan F1-kilpailuihin

Urheilu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ferrari ja McLaren ovat kaksi kaikkien aikojen menestyneintä FIA Formula One World Championship -tallia. Toisinaan kansainvälisen moottoriurheilun F1-luokkaan on astunut myös yksityistalleja, kuten viime vuosina menestystä niittänyt Red Bull.

F1-asiantuntija ja bloggaaja Joe Saward on nyt herkutellut kirjoituksessaan ajatuksella, että teknologiayhtiö Apple olisi tekemässä tuloa F1-kilpailujen pariin omalla nimeä kantavalla tallillaan. Miehen mukaan miljardeja osinkoja vuodessa nostava yhtiö on keskittynyt normaalisti pienten yritysten ostamiseen, mutta kaksi viimeaikojen suurinta hanketta tukisi F1-kilpailuihin astumista.

Maailmalla on jo hetken aikaan huhuttu, että teknologiajätti Apple olisi suunnittelemassa uudenlaista älyautoa. Apple on muun muassa palkannut 600-henkisen työryhmän sähköauton suunnitteluryhmään. Peräti 46 työryhmän jäsentä on ennen työskennellyt suorituskykyisiä sähköautoja valmistavalla Tesla Motorsilla. Samaan aikaan yhtiö myös suunnittelee oman Apple TV -suoratoistopalvelun avaamista.

Sawardin mukaan kolmas ja todennäköisin askel olisi F1-kilpailuihin osallistuminen, joka tapahtuu miehen ennusteiden mukaan jo vuoteen 2020 mennessä. Formulakisojen näkyvyys tukisi tehokkaasti yrityksen uuden auton markkinoimista ja samalla yhtiö voisi ottaa kilpailujen esittämisen televisiopalvelunsa sisällön piiriin. Apple Inc. -yhtiön edustajat eivät ole kieltäneet tai myöntäneet F1-juoruja.