Näin huskylauma tervehtii omistajaansa – riemulla ei rajaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Siperiasta kotoisin oleva rekikoirarotu husky soveltuu erinomaisesti myös seurakoiraksi. Nyt netissä niittää katselukertoja video, jolla näytetään kuinka huskylauma ottaa omistajansa vastaan kotiin saapumisen jälkeen.

Japanilainen kotivideo kertoo hyvin minkälainen on onnellinen ja iloinen koira. Videolla on työpäivän päätteeksi kotiin saapuva japanilaismies. Häntä odottaa oven takana kärsimätön koiralauma, joka ei ole pysyä nahoissaan omistajaansa tervehtiessään. Koirat hyppivät onnesta soikeana miehen ympärillä huomiota vaatien ja kovaäänisesti äännellen.

Siperianhuskyt voivat elää helposti yli 15-vuotiaaksi. Laumassa viihtyvät rekikoirat soveltuvat mainiosti aktiiviseen perheeseen, jossa ne pääsevät toteuttamaan lajityypillistä käyttäytymistä. Huskyt eivät ole epäluuloisia ihmisiä kohtaan, mikä käy hyvin ilmi myös japanilaisvideosta.