Yksivuotiaalla murrosikä ja seksuaalisia haluja – lääkärit ihmeissään

Ohhoh! Terveys · Annukka Heikkilä

Intialainen yksivuotias taapero alkoi kehittymään erikoisella tavalla, mikä oli saanut lapsen isoäidin epäilemään, että jokin on pielessä. Kun poikavauvan sukupuolielimet alkoivat kasvamaan lähes samankokoisiksi kuin aikuisella miehellä, vanhemmat veivät pikkuisen lääkäriin.

Kävi ilmi, että Akash-nimisellä yksivuotiaalla pojalla oli tullut ennenaikainen murrosikä. Vauvan sukupuolielimet olivat kasvaneet, hänelle oli tullut karvoitusta vartaloon ja kasvoihin, minkä lisäksi vauvalla oltiin huomattu seksuaalisia haluja. Lääkärit saivat myös selville, että lapsen testosteronitasot olivat yhtä korkealla kuin 25-vuotiaalla miehellä.

Akashin ennenaikainen murrosikä yritetään saada kuriin nopeasti oikeanlaisen lääkityksen avulla, Daily Mail uutisoi. Terveydentila voi vaikuttaa vauvan muuhun kehitykseen ja jättää lapsen esimerkiksi todella alimittaiseksi kasvun keskittyessä vääriin paikkoihin ja karvojen sekä hormoonien tuottamiseen.