Nämä kotityöt voivat aiheuttaa avioeron – ja rajuimmat riidat

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Britannian suurin verhovalmistaja Hillarys teetti asiakkailleen kyselyn, jossa tiedusteltiin kotitöistä ja niiden jakamisesta.Osa pariskunnista on ajautunut askareiden takia jopa eron partaalle. Listan ensimmäiseksi nousi tiskaaminen sekä astianpesukoneen täyttäminen ja tyhjentäminen.

Nuorempana tai yksin eläessään ei välttämättä ole väliä, kokoaako tiskipöydälle astiavuoren likaisista lautasista ja laseista. Aikuisena ja yhdessä asuessa on kuitenkin vastuullisempaa pitää keittiö siistinä ja puhdistaa astian ennen kuin vuorta ehtii kasaantua. Kuka tiskit hoitaa? Siitä pariskunnat tappelevat ja raivostuvat, kun toinen osapuoli käyttää aina uutta juomalasia, eikä pyyhi tiskipöytää rätillä.

Lattialle ja huonekalujen päälle jätetyt vaatteet ovat toinen riidanaihe. Kodeissa on useimmiten naulakot ja vaatekaapit niitä varten. Myös pyykin peseminen saattaa aiheuttaa eroon johtavia riitoja pariskunnille.

Kesäaikaan nurmikon leikkaaminen voi olla kinaa viljelevä askare, kun taas talvella tapellaan kuka tekee lumityöt. Yhtä paljon pariskuntia ärsyttää se, jos kotiin on ostettu uusi kasattava huonekalu ja se paketti lojuu useamman kuukauden lattialla ilman, että kumpikaan osapuolista tekisi aloitetta sen kasaamiseksi.