Uutta potkua Gin & Toniciin – tässä uudet reseptit!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Gin & Tonic -juomasekoituksia on valmistettu alunperin lääkinnällisiin tarkoituksiin malarian ehkäisemiseksi. Tällöin giniä lisättiin kitkerään tonic-veteen maun pehmentämiseksi. Brittiläisestä Intiasta kotoisin oleva drinkki on jatkanut suosiotaan, vaikka sen lääkinnällinen käyttö lopetettiin.

Napue Gin, Kyrö Distillery Company
Napue Gin, Kyrö Distillery Company

Viljasta ja katajanmarjoista valmistettu gini jalostuu useisiin juomasekoituksiin. Virallisesti maailman paras Gin & Tonic tehdään suomalaisesta Napue Ginistä, johon sekoitetaan jäiden kanssa Fever Tree -tonicia sekä karpaloita ja rosmariinia. Muitakin vaihtoehtoja toki löytyy.

Proper Tastyn Facebook-sivu on nyt julkaissut neljä uutta drinkkiohjetta, joiden avulla Gin & Tonic -drinkkiin saa maukasta vaihtelua. Juomasekoitukseen sopivat rosmariinin lisäksi esimerkiksi mustikat ja timjaminoksat. Marjat tulee murskata timjamin kanssa lasin pohjalle ennen drinkin valmistamista.

Samalla periaatteella voi valmistaa ginijuomia kurkkuviipaleista, basilikan lehdistä ja limemehusta. Myös ruokosokeri, greippimehu ja rakuuna luovat drinkille uudenlaisen makumaailman. Kannattaa kokeilla ainakin vadelmia, limemehua ja ruusuvettä. Reseptejä on helppo kokeilla kotioloissa.