Näillä vinkeillä helpotusta makuuhuoneen kuumuuteen

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ensimmäisen maailman ongelma: Haluat nukkua oman rakkaan kainalossa, mutta makuuhuoneessa on liian kuuma. Kaikki parisuhteessa olevat tietävät, että vaikka kesät ovat kuinka ihanaa aikaa, aiheuttaa se yhdessä nukkumiselle haasteita. Kumppanin nihkeä ja hikinen iho tuntuu inhottavalta omaa vasten.

Uniasiantuntija Nerina Ramlakhan kertoo Femail Firstille, että hyvät yöunet ovat ihmisen hyvinvoinnin perusta. Kesällä voi joutua tinkimään ihokontaktista, jotta nukkuisi paremmin. Makuuhuoneen verhoja kannattaa pitää kiinni aurinkoiseen vuodenaikaan. Siten huone ei lämpene päivän aikana liikaa. Jalat ja ranteet voi huuhdella kylmällä vedellä ennen nukkumaanmenoa. Sängyssä on järkevää käyttää kevyempiä kesäpeittoja ja -lakanoita.

Hellejakson aikana on hyvä pitää huolta riittävästä veden juomisesta. Päivän aikana tapahtunut nesteytys auttaa kehon viileyteen yöllä. Makuuhuoneeseen voi asentaa tuulettimen ja lakanoita voi käyttää pakastimessa ennen iltaa. Mikäli ei saa unta kuumuuden takia, kannattaa nousta hetkeksi ylös sen sijaan, että herättäisi nukkuvan kumppanin omalla pyöriskelyllään.