Iskelmä Finlandia Suvi Teräsniskalle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Iskelmä-Finlandia –palkinto jaettiin tänään Tapsan Tahdit -tapahtuman yhteydessä iskelmälaulaja Suvi Teräsniskalle. Tunnustus kevyen musiikin eteen tehdystä työstä on arvoltaan 10.000 euroa ja sen myöntää Nokian kaupunki.

Palkinto jaettiin nyt 15. kerran, ja voittajavalinnan teki Malin johtama asiantuntijaraati.

– Suvi Teräsniska on yksi rakastetuimmista ja suosituimmista iskelmäesiintyjistä, joka on osaltaan vaikuttanut merkittävästi siihen, että iskelmägenren raja-aidat ovat laventuneet ja iskelmä on saanut uusia kuulijoita myös nuoremmasta sukupolvesta. Teräsniska on osaltaan vaikuttanut vahvasti siihen, että iskelmästä on tullut coolia, tuomaristo perusteli päätöstään.

– Jo pelkkä ajatus tunnustuksen saamisesta tuntui uskomattomalta! Kun katson listaa edellisvuosien voittajista, pidän itseäni niin vasta-alkajana niiden konkarien rinnalla, vaikka itselläkin vuosia alalla on kertynyt jo lähes kymmenen, Suvi Teräsniska kommentoi.

Liki 10 vuotta sitten Suvi Teräsniska otti yhteyttä Yö-yhtyeen laulajaan Olli Lindholmiin toiveenaan päästä yhtyeen taustalaulajaksi. Toive toteutui ja ura sai kiitävän lähdön, kun jo vuonna 2007 häneltä julkaistiin esikoissinkku Sanoja vaan.

Vuonna 2008 artistilupaus julkaisi debyyttilevynsä Särkyneiden sydänten tie ja albumilta ilmestyneen Hento kuiskaus -biisin myötä laulajasta tuli koko kansan Suvi. Debyyttilevyä seurasi kuusi menestysalbumia, joista jokainen juhli pitkään listoilla, myivät jalometallia ja sinetöivät Teräsniskan nimen iskelmän tähtijoukkoihin.