Parkour on haastava laji – tässä todellisuus vs. odotukset

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Parkour on liikuntalaji, jossa pyritään liikkumaan mahdollisimman sulavasti maastossa ja kaupungilla ympäristön esteitä ja rakennuksia hyödyntämällä niin, että liike olisi mahdollisimman nopeaa ja katkeamatonta. Laji on vaikea ja sen taitaminen vaatii hyvää kuntoa, uskallusta ja paljon harjoittelua.

Nyt The Rock -Facebook-sivuilla on jaettu huvittava video, jossa nähdään miten odotukset ja todellisuus parkourin suhteen eroavat. Videolla nähdään todella taitavan lajin harrastajan sulavaa parkour-liikkumista ja miehen, joka on lähtenyt kokeilemaan parkouria ilman harjoittelemista.

Videolla nähdään hauska esimerkki siitä miltä parkourin harrastaminen voi itsestä tuntua, mutta miltä se kuitenkin usein ulkopuolisen silmiin näyttää. Vauhti voi itsestä tuntua hurjalta ja hypyt pitkiltä, mutta todellisuudessa pienet loikat vaatisivat vielä paljon ilmaa alleen, että ne saisivat näyttävyyttä.