Haluatko rypyttömän ihon? Nämä ruoka-aineet estävät ikääntymisen merkit

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Vanhenemiseen kuuluu olennaisena osana se, että ihmisille tulee ryppyjä. Iho väsyy, kuivuu ja sen elastisuus heikkenee, mikä alkaa aiheuttamaan näkyviä ryppyjä. Lontoossa asuva ravintotutkija on kuitenkin sitä mieltä, että ihmisen ruokavaliota muuttamalla ryppyjen syntymistä pystytään tehokkaasti ehkäisemään.

Kim Pearson kertoi Daily Mail -lehdelle mitä ruoka-aineita ihmisten tulisi lisätä ruokavalioonsa ehkäistäkseen ryppyjä. Ensimmäinen vahva suositus koskee hyviä rasvoja sisältäviä ruoka-aineita, joita ovat muun muassa kala, pähkinät, siemenet, oliiviöljy ja avokado. Nämä ravitsevat ja kosteuttavat ihoa sisältäpäin, jolloin se pysyy sileämpänä ja nuorempana pidempään.

Ruokavalion tulisi sisältää paljon värikkäitä kasviksia ja hedelmiä, koska väreissä on paljon ihmisen ihoa ravitsevia ja hoitavia antioksidantteja, jotka toimivat ihosoluille suojana. Mitä syvempi väri ja mitä enemmän eri värejä sen parempi. Esimerkiksi parsakaali, mustikat, paprikat ja appelsiinit ovat hyviä antioksidanttien lähteitä.

Maustekurkuma ja inkivääri edistävät terveyttä ja hillitsevät prosessoitujen ruokien aiheuttamaa tulehdustilaa kehossa. Tomaatit suojaavat ihoa auringon aiheuttamia vaurioita vastaan, minkä vuoksi ne ovat erinomainen lisä ruokavalioon. Juomista vihreä tee on kasvojen ihoa ajatellen paras, koska se lisää kollageenin tuotantoa.