Weekend Festival keräsi 300 000 kävijää kolmessa maassa

Festarit · Stara.fi

Euroopan suurimpien festivaalibrändien joukkoon noussut Weekend Festival keräsi viikonloppuna kaikkiaan 300.000 kävijää Suomessa, Virossa ja Ruotsissa. Suomessa juhlittiin Weekend Festivalia jo viidennen kerran, Virossa toisen kerran ja Ruotsissa ensimmäistä kertaa.

Helsingin Kalasatamassa perjantaina ja lauantaina järjestetyn Weekend Festivalin molemmat päivät sujuivat rauhallisesti. Loppuunmyydyn tapahtuman yhteensä noin 70.000 festivaalivierasta saivat nauttia lämpimästä säästä sateen pysyessä poissa alueelta.

Weekend Festival 2016, Kuva: Henri Juvonen
Weekend Festival 2016, Kuva: Henri Juvonen
Weekend Festival 2016, Antti Tuisku, Kuva Henri Juvonen
Weekend Festival 2016, Antti Tuisku, Kuva Henri Juvonen

Yleisö juhli kaikissa kolmessa maassa festivaalia hienosti, eikä vakavia onnettomuuksia tai tapaturmia sattunut. Järjestyshäiriöitä ei myöskään ollut tavanomaista enempää.

Helsingissä Weekend Festivalin käytössä oli kaikkien aikojen suurin Suomessa koskaan nähty esiintymislava. Tämän 85 metriä leveän ja 25 metriä korkean lavarakennelma ääni- ja valotekniikka oli lisäksi yksi mittavimmista mitä Euroopassa on aiemmin rakennettu.

Weekend Festival on edennyt Suomesta Baltiaan ja edelleen Ruotsiin. Festivaalin suunnitelmissa on laajentua vielä tästäkin eteenpäin.

– Emme ole toistaiseksi tehneet lopullisia päätöksiä Weekend Festivalin laajentumisesta, mutta olemme käyneet neuvotteluja useiden eri maiden edustajien kanssa, kertoo festivaalin promoottori Hardi Loog.