Stara Weekend Festival

Festarit

Weekend Festival keräsi 300 000 kävijää kolmessa maassa

Euroopan suurimpien festivaalibrändien joukkoon noussut Weekend Festival keräsi viikonloppuna kaikkiaan 300.000 kävijää Suomessa, Virossa ja Ruotsissa. Suomessa juhlittiin Weekend Festivalia jo viidennen kerran, Virossa toisen kerran ja Ruotsissa ensimmäistä kertaa.

Helsingin Kalasatamassa perjantaina ja lauantaina järjestetyn Weekend Festivalin molemmat päivät sujuivat rauhallisesti. Loppuunmyydyn tapahtuman yhteensä noin 70.000 festivaalivierasta saivat nauttia lämpimästä säästä sateen pysyessä poissa alueelta.

Weekend Festival 2016, Kuva: Henri Juvonen
Weekend Festival 2016, Kuva: Henri Juvonen
Weekend Festival 2016, Antti Tuisku, Kuva Henri Juvonen
Weekend Festival 2016, Antti Tuisku, Kuva Henri Juvonen

Yleisö juhli kaikissa kolmessa maassa festivaalia hienosti, eikä vakavia onnettomuuksia tai tapaturmia sattunut. Järjestyshäiriöitä ei myöskään ollut tavanomaista enempää.

Helsingissä Weekend Festivalin käytössä oli kaikkien aikojen suurin Suomessa koskaan nähty esiintymislava. Tämän 85 metriä leveän ja 25 metriä korkean lavarakennelma ääni- ja valotekniikka oli lisäksi yksi mittavimmista mitä Euroopassa on aiemmin rakennettu.

Weekend Festival on edennyt Suomesta Baltiaan ja edelleen Ruotsiin. Festivaalin suunnitelmissa on laajentua vielä tästäkin eteenpäin.

– Emme ole toistaiseksi tehneet lopullisia päätöksiä Weekend Festivalin laajentumisesta, mutta olemme käyneet neuvotteluja useiden eri maiden edustajien kanssa, kertoo festivaalin promoottori Hardi Loog.

Viihdeuutiset

Weekend Festival -yleisön virtsa tutkittiin – tulokset on nyt paljastettu

Helsingissä järjestetyllä Weekend Festivalilla sekä muutamilla muilla musiikkifestivaaleilla kerättiin viime kesänä talteen juhlijoiden virtsaa erityistä tutkimusta varten. Tampereen ammattikorkeakoulun, Huussi ry:n ja Suomen ympäristökeskuksen hankkeen tarkoituksena oli selvittää, voiko festivaaliyleisön virtsaa käyttää lannoitteena.

– Suurimmat määrät tutkimusaineistoa saimme talteen Weekend Festivalilla. Weekend Festivalilla miesten pisoaareista saadut virtsaerät oikeastaan pelastivat meidän tutkimuksemme, hankkeen projektipäällikkö Eeva-Liisa Viskari kertoi YLE Uutisten haastattelussa.

Virtsat kerättiin erityisillä siirrettävillä festarivessoilla, joita kokeiltiin ensimmäisen kerran jo kesällä 2014. Tutkimustulosten mukaan virtsaa on turvallista käyttää lannoitteena. Virtsasta ei löytynyt bakteereja, kuten salmonellaa, jotka estäisivät lannoitekäytön.

Virtsasta löytyi kuitenkin hieman lääkeainejäämiä, kuten tulehduskipulääkkeitä, antibiootteja ja masennuslääkkeitä, mutta ne eivät kuitenkaan todennäköisesti vaikuttaisi viljakasveihin.

Seuraavaksi Biourea-tutkimus jatkuu viljelykokeilla. Silloin saadaan lisää tietoa siitä, miten virtsa soveltuu lannoitteeksi.

Weekend Festival järjestetään myös tänä vuonna Helsingin Kyläsaaressa. Elokuun 5.-6. elokuuta järjestettävän festivaalin lipunmyynti on käynnistynyt ennätysvauhdilla. Viikko sitten alkaneeseen ennakkomyyntiin rekisteröityi lisäksi kaksinkertainen määrä yleisöä edellisvuoteen verrattuna.

Festarit

Weekend Festival varoittaa huijauksista – älä julkaise lippukuvia somessa!

Suomen suurimpiin musiikkitapahtumiin lukeutuva Weekend Festival varoittaa lippuhuijauksista. Tapahtumaan on saapumassa Helsingin Kalasatamaan 7. – 8. elokuuta yhteensä runsaat 60.000 katsojaa.

Weekend Festivalin liput on jo myyty loppuun, mistä syystä lippujen jälkimarkkinat ovat tavanomaista aktiivisempia.

– Haluamme varoittaa jälkimarkkinoilta lippuja ostavia siitä, etteivät kaikki lippuja kauppaavat ole rehellisellä asialla. Tietoomme on jo tullut muutamia tapauksia, joissa netissä kaupataan tapahtumaamme lippuja, eikä etumaksun jälkeen lippuja ole koskaan tullutkaan. Myös lippujen viivakoodien kanssa tulee olla tarkkoina, toteaa festivaalin promoottori Hardi Loog. –

Erässä tapauksessa henkilö oli nähnyt internetissä ilmoituksen myytävänä olevista Weekend Festivalin pääsylipuista. Englanninkielinen myyjä oli vaikuttanut luotettavalta, joten ostaja maksoi hänelle internetin kautta 110 euron summan. Maksun saatuaan myyjä oli kadonnut kuin tuhka tuuleen ja poistanut nettiprofiilinsa. Rahat menivät eikä lippuja koskaan tullut.

Myös printtilippujen ostamisessa jälkimarkkinoilta on omat riskinsä. Printtilipuissa on viivakoodi, joka käy tapahtuman portilla vain kerran. Epärehellinen myyjä saattaa printata useita lippuja, joissa on identtinen viivakoodi. Tällöin kuitenkin vain ensimmäinen lipulla sisäänpyrkijä pääsee sisälle ja muut eivät, sillä kyseessä on kopioitu lippu.

Yhtälailla kannattaa olla äärimmäisen tarkka laittaessaan pääsylipusta kuvaa netti- tai kännykkäpalveluihin. Jos lipun viivakoodi on selkeästi luettavissa, saattaa joku kopioida sen sieltä ja hyödyntää sitä väärennetyssä lipussa jolloin lipun oikea omistaja ei ehkä pääse tapahtumaan lainkaan itse.

Festarit

Weekend Festival loppuunmyyty ennakkoon

Suomen suurimpiin musiikkitapahtumiin lukeutuvan Weekend Festivalin liput on myyty loppuun. Näin ollen tapahtuman porteilla ei ole lippuja saatavilla. Helsingin Kalasatamassa 7. – 8. elokuuta järjestettävään festivaaliin on tulossa yhteensä runsaat 60.000 katsojaa.

– Suomen Weekend Festival myytiin loppuun nyt Kyläsaaressa jo kolmannen kerran peräkkäin ennen tapahtuman alkua. Tällä kertaa ennätysvauhdilla, kertoo promoottori Hardi Loog.

Myös Virossa Pärnussa samaan aikaan järjestettävä Weekend Festival Baltic on menestynyt mittavasti. Tähänkin festivaaliin on myyty ennakkoon jo yli 60.000 lippua. Weekend Festival Baltic onkin eittämättä suurin suomalaisten koskaan ulkomailla järjestämä musiikkitapahtuma.

– Weekend Festival Baltic järjestetään nyt ensimmäistä kertaa, joten emme tienneet mitä odottaa. Nyt näyttää siltä, että tämäkin tapahtuma tullaan myymään loppuun lähipäivien aikana.

Tänä vuonna Weekend Festival on julkistanut ennätysmäärän huippuartisteja, joihin lukeutuvat David Guetta, Avicii, Hardwell, Armin van Buuren, Martin Garrix, Showtek, Rudimental sekä kymmenet muut kotimaiset ja ulkomaiset huippuartistit. Suuri joukko Helsingissä nähtävistä artisteista esiintyy myös Weekend Festival Balticissa

Helsingissä Weekend Festivalin jatkobileisiin on vielä saatavilla lippuja. Festarijatkoja järjestetään Helsingissä The Circus, Capital, The Tiger ja Uggla -yökerhoissa ja niissä nähdään myös Weekend Festivalilla esiintyviä DJ-nimiä.

Viihdeuutiset

Weekend Festival käynnistyy tänään – ilmatilaa rajoitettu

Suomen suurimpiin musiikkitapahtumiin lukeutuva Weekend Festival käynnistyy tänään Helsingin Kalasatamassa. Kaksipäiväinen tapahtuma on jo loppuunmyyty, ja paikalle on saapumassa yhteensä noin 50.000 elektronisen musiikin ystävää. Porteilla ei ole lippuja myytävänä.

Festivaalin päälava on lähes kaksi kertaa suurempi kuin viime vuonna. Lisäksi konserteissa nähdään ennätysmäärä ilotulitteita ja lasertehosteita, mistä syytä esimerkiksi alueen päällä olevan ilmatilan liikennöintiä on rajoitettu. Tapahtuma-alueelle on runsaasti myös erilaisia visuaalisia elementtejä ja aktiviteettejä, kuten maailmanpyörä ja ketjukaruselli.

Festivaalilla nähdään useita elektronisen tanssimusiikin supernimiä, joista muun muassa Martin Garrix ja Afrojack esiintyvät nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Tapahtuman kenties odotetuin vetonaula Deadmau5 tuo paikalle omat mittavat visuaaliset elementtinsä ja soittaa festivaalin viimeisenä esiintyjänä päälavalla lauantaina 16. elokuuta.

Lisäksi paikalle saapuu suuri joukko muita maailmantähtiä, kuten Calvin Harris, Hardwell, Afrojack, Knife Party sekä DJ-kaksikko Dimitri Vegas & Like Mike. Lisäksi festivaalialueen lavoilla nähdään kymmeniä muita suosittuja ulkomaisia ja kotimaisia nimiä. Tapahtuman portit avautuvat molempina päivinä kello 14, ja esiintymiset päättyvät kello 24.00 mennessä.