Kesäkuntoon? Näin realistista siihen pääseminen oikeasti on

Fitness Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni havahtuu kuukausia ennen kesää tai jonkin lomamatkan lähestyessä siihen, että haluaisi näyttää bikineissään paremmalta eikä aikaa ole enää paljon sen saavuttamiseen. Kunto-ohjaaja Dan Price selitti Mirror-lehdelle, mitä hyvällä rantakunnolla yleensä tarkoitetaan ja mitä ihmisen keholle pystyy realistisesti tapahtumaan kahdeksan viikon aikana.

Sekä naisten että miesten kohdalla hyvällä rantakunnolla tarkoitetaan yleensä seksikkääksi miellettyä kiinteää ja kevyesti lihaksikasta vartaloa. Yleensä sen saavuttamiseen ihmisen tulee karistaa muutama kilo rasvaa kehostaan ja saada hieman lihasmassaa sen tilalle.

Realistisesti ajateltuna omasta lähtötilanteesta riippuen ihmisen on mahdollista pudottaa rasvaa kehostaan viikossa puolesta kilosta aina kiloon saakka. Henkilön treenaustaustasta riippuen hänen on mahdollista saada kahdeksan viikon aikana myös hieman lihasmassaa lisää tarpeeksi kovalla voimaharjoittelulla, jonka lisäksi proteiinin saannin tulee olla kunnossa.

Normaalipainoinen voi huomata kahdeksan viikon kuntokuurin ja oikenlaisen ruokavalion jälkeen todella suuria muutoksia vartalonsa ulkonäössä. Myös suurempikokoinen tulee huomaamaan muutoksia, mutta luultavasti hän ei ole niihin vielä tyytyväinen siinä mielessä, että ne vastaisivat kuvaa rantakunnosta. Rantakunnon saavuttamiseen kehon tulee olla melko vähärasvainen, että lihakset tulisivat näkyviin.