Maailman suurin hotelli avataan – sisältää 10 000 huonetta!

Lux Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Saudi Arabian Meccaan ensi vuonna avattava Abraj Kudai tulee olemaan sekä maailman suurin rakennus että hotelli. Kompleksin 12 suurikokoiseen torniin avataan yhteensä 10.000 hotellihuonetta ja peräti 70 ravintolaa. Abraj Kudai ohittaa suvereentisti jopa Las Vegasin jättikokoiset majoituspalvelut.

Hotellin kymmenen tornia edustaa neljän tähden majoituspalveluita ja kaksi viiden tähden oleskelutiloja. Forbesin mukaan luksuluokan lukaali avataan varovaisen arvion mukaan ensi vuonna. Jättikokoisen kolhoosin rakentaminen on maksanut noin kolme miljardia euroa. Hotellin pinta-ala on järisyttävät 1,4 miljoonaa neliömetriä.

Hotellissa on useita helikoptereiden laskeutumisalustoja. Saudilaiset kuninkaalliset saavat hotellista viisi kerrosta kokonaan käyttöönsä paikalla vieraillessaan. Hotellin pinta-alasta kertoo jo se, että Las Vegasissa sijaitsevassa jättiluokan MGM Grandissa on 6.198 huonetta ja se edustaa maailman suurimman hotellin titteliä. Abraj Kudain on suunnitellut arkkitehtitoimisto Dar Al-Handasah.