Näin äitiysvaatemuoti on muuttunut vuosien varrella

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kaikki odottavat naiset haluavat varmasti tuntea olonsa mahdollisimman kauniiksi ja naiselliseksi kun vartalolle tapahtuu uusia muutoksia. Vyötärö ja lantion seutu vaihtavat muotoaan, minkä lisäksi raskausvatsa kasvaa kauniin pyöreäksi näkyville.

Naisten raskausajan vaatteet ovat kokeneet vuosikymmenten aikana melko suuria muutoksia. Cosmopolitan-sivusto julkaisi YouTube-kanavallaan videon, jossa esitellään odottavien äitien muotia aina 1860-luvulta tähän päivään saakka.

Aiemmin naiset käyttivät suuria kiristysnauhallisia mekkoja, joiden muhkea alaosa naamioi pyöristyneen vatsan melko ovelasti. Tämän jälkeen naiset pukivat ylleen löysiä säkkimäisiä mekkoja, jotka eivät myötäilleet naisen muuttuneita muotoja millään tavalla.

90-luvulla naiset alkoivat käyttämään farkkuhaalareita ja markkinoille tuotiin paljon raskausajan vaatteita, jotka näyttivät tavallisilta vaatteilta vain elastisemmalla vyötärökaistaleella varustettuna. Nykyään odottavat äidit tuntuvat suosivan elastisia ja raskausvatsaa esitteleviä mekkoja ja yläosia, jotka halaavat vartaloa joka puolelta korostaen raskausvatsaa.