Olympiakylän vessakielto hämmästyttää: ”Älä virtsaa kuin koira?”

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monissa maissa on omat vessaetikettinsä, jotka on hyvä opetella nolojen tilanteiden välttämiseksi. Rio De Jaineiron olympiakylässä urheilijoita neuvotaan käyttämään vessaa oikeaoppisesti kylteillä, jotka ovat herättäneet suurta hämmennystä sosiaalisessa mediassa.

Yhdysvaltojen naisten koripallojoukkueen urheilija Elena Delle Donne jakoi Twitterissä kuvan erikoisesta wc-kyltistä. Etelä-Amerikassa on tyypillistä, ettei paperia saa laittaa vessanpönttöön, ja tämä selviää myös valistuskyltistä. Tarpeitaan ei saa myös hoitaa nousemalla pöntön päälle, eikä pyttyyn saa jostain syystä myöskään oksentaa.

Erityisen omituisia ovat kuitenkin alarivin kiellot. Vessanpönttöä ei saa nimittäin käyttää onkimiseen, minkä pitäisi olla itsestäänselvyys useimmille ihmisille. Myös pisuaarin käyttö virtsaamalla siihen koiran tapaan on kiellettyä. Jää epäselväksi, onko koiran lailla virtsaaminen yleinenkin ongelma Rio De Janeirossa.

Guess I won't be toilet fishing today ?

Kuva, jonka Elena Delle Donne (@de11edonne) julkaisi