Robotti opetettiin tekemään tatuointeja – millintarkkaa tulosta!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vaikka teknologia on monilla aloilla kehittynyt huimasti vuosikymmenten aikana, syntyvät tatuoinnit yleensä alalle vihkiintyneiden ihmisten kädenjälkenä. Tuoreella videolla tatuointien tekeminen on kuitenkin annettu robottien hoidettavaksi.

Vimeo-videolla esiteltävässä Pierre Emmin ja Johan da Silveiran projektissa tatuointeja tekee teollisuuskäyttöön tarkoitettu robotti. Tatuoitava alue skannataan tietokoneelle, kuva suunnittellaan tietokone-ohjelmalla ja lopuksi robotti hoitaa varsinaisen tatuoimisen.

Pierre Emmin ja Johan da Silveiran loivat aikaisemmin Tatoue-laitteen, tatuointikoneeksi muunnellun 3D-tulostimen. Kaksikon mukaan on mahdollista, että tatuointirobottia tullaan käyttämään tulevaisuudessa myös kaupallisessa käytössä.

– Se ei ollut alkuperäinen idea. Monet meidän kanssa yhteistyötä tehneet tatuoijat ovat kuintekin olleet kärsimättömiä saadakseen nämä laitteet käyttöönsä, Emm ja da Silveira paljastavat The Verge -sivustolle.

Kone on ihmiskättä vakaampi, ja lopputuloksena syntyvä kuva on täysin suunnitelmien mukainen. Toimenpiteessä on kuitenkin ongelmansa, sillä kone saattaa esimerkiksi työntää neulan liian syvälle ihoon. Projektin Emmille ja da Silveiralle suurin ongelma olikin koneen sopeuttamisessa epätasaisen ihmisvartalon parissa työnskentelyyn.

– Vartalo on täynnä yllätyksiä. Siinä ei ole lainkaan täysin litteitä kohtia, kaksikko kuvailee.