Suomalainen gin palkittiin kolmesti – HelSinGin maailman kärkijoukkoon

Ruoka Viihdeuutiset · Stara.fi

Taannoin isokyröläinen Napue Gin nousi otsikoihin ympäri maailmaa, kun siitä tehty drinkki valittiin maailman parhaaksi Gin & Toniciksi. Nyt suomalaisten ginien menestys on saanut jatkoa, kun HelSinGin nousi maailman kärkijoukkoon saatuaan peräti kolme kansainvälistä palkintoa.

Suomalainen gin-kategorian uusi tulokas palkittiin nimittäin kolmesti 2016 International Wine and Spirit Competitionissa samassa kilpailussa, jossa Napue menestyi viime vuonna. Tänä vuonna oli Paradise City Beverage Companyn uuden tulokkaan vuoro ylläpitää Suomen mainetta yhtenä maailman johtavana laadukkaiden ginien tuottajana.

HelSinGin palkittiin laadustaan kaiken kaikkiaan kolmella eri palkinnolla; hopealla, erikoismaininnalla Outstanding Silver Gin & Tonic–kategoriassa, hopealla Contemporary Gin –kategoriassa sekä pronssilla Gin Packaging–kategoriassa, ollen näin palkituin ja arvostetuin suomalainen gini vuoden 2016 kilpailussa.

– Emme voisi olla onnellisempia siitä, että ginimme on saanut tällaista tunnustusta maailman arvostetuimmassa alkoholialan kilpailussa. Kaikki tuotteemme luodaan samalla tinkimättömän laadun periaatteella, mutta HelSinGinillä on meille poikkeuksellinen merkitys. Reseptiikka ja design on hiottu kovalla työllä ja hartaudella, inspiraationaan 1900-luvun alku ja kieltolain aika. HelSinGin on kunnianosoitus rakastamallemme kaupungille, HelSinGinin luoja Jere Vihervaara kertoo.

HelsinGin on ruispohjainen gini, joka on tislattu ja maustettu 20 eri yrtillä, sisältäen perinteisiä giniyrttejä, sekä käsin poimittuja, villejä Pohjolan yrttejä. Tuotteen on kehittänyt Paradise City Beverage Companyn baarimestarit ja sen on tislannut Kyrö Distillery Company. Myös toinen Paradise City Beverage Companyn ja Lignell & Piispasen uutuus, Paradise Negroni, palkittiin kilpailun pakkaus-kategoriassa pronssilla. Paradise Negroni on puolukalla maustettu versio klassikkococktailista, ja valmis tarjoiltavaksi suoraan pullosta.