Käytätkö aina samaa vesipulloa? Bakteereja kuin vessanpöntössä!

Fitness Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Vesi on ainut oikea janon sammuttaja ja ihmisten tulisikin huolehtia joka päivä siitä, että he juovat vettä tarpeeksi. Vettä tulisi juoda noin 2,5 litraa joka päivä, mutta siitä tehtiin juuri uuden tutkimuksen myötä hieman hankalampaa.

Moni veden juomisestaan huolehtiva käyttää päivisin aina yhtä ja samaa vesipulloa. Metro-lehti kertoo kuitenkin nyt TreadmillReviews.net-sivuston tekemästä tutkimuksesta, jonka mukaan näin ei saisi tehdä. Kätetystä vesipullosta juominen ja sen uudelleen täyttäminen ovat todella epähygienistä puuhaa.

Tutkimuksen mukaan vesipullon täyttäminen ja siitä uudelleen juominen on yhtä epähygienistä kuin vessanpöntön nuoleminen. Tutkijat testasivat bakteerikantaa pulloista, joita urheileva aikuinen oli käyttänyt viikon ajan pesemättä. Pullosta löytyi viikon käytön jälkeen yhteensä 900.000 eri bakteeria neliösenttimetriä kohden, mikä on enemmän kuin vessanpöntössä.