Kuorsaajien pelastus keksitty – älytyyny estää kuorsaamisen!

Koti & Asuminen Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kickstarter-sivustolle on noussut esittelyyn rahoitusta hakeva keksintö, joka saattaa muuttaa kaikkien uniongelmista kärsivien elämänlaadun paremmaksi. Kyseessä on Zeeq-älytyyny, joka seuraa ihmisen unirytmiä puhelinsovellusten avulla. Tyyny soittaa myös musiikkia käyttäjälleen ilman, että se häiritsee vieressä nukkuvan henkilön unta.

Useat tutkimukset ovat todistaneet, että musiikki saattaa auttaa ihmisiä nukkumaan paremmin. Mikäli jakaa makuuhuoneensa toisen henkilön kanssa, saattaa musiikin tai äänikirjojen kuunteleminen olla häiritsevää.

Kuulokkeet päässä nukkuminen on puolestaan äärimmäisen epämukavaa – ja jossain määrin jopa vaarallista. Uniongelmista aikoinaan kärsinyt Warrick Bell kehitti tyynyn, joka soittaa musiikkia käyttäjälleen.

Langattomasti puhelinsovelluksen avulla toimiva tyyny rekisteröi liiallisen kuorsaamisen ja tärisee hirsiä vetelevän pään alla. Mukavuutta korostava Zeeq toimii myös herätyskellona, mutta sen saa myös seuraamaan nukkujansa unirytmiä ja toimimaan eräänlaisena univalmentajana parempien yöunien saavuttamiseksi. Kampanja on jo ylittänyt anomansa summan moninkertaisesti Kickstarter-sivustolla.