Haluatko estää jälkihikeä treenin jälkeen? Odottamaton keino paljastettiin

Fitness Terveys Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet suuntaavat liikuntatreenien jälkeen suoraan kylmään suihkuun, tarkoituksenaan ehkäistä hikoilua. Tosiasiassa kylmän veden suihkuttamisella iholle on päinvastainen vaikutus. Kylmälle altistuminen aiheuttaa verisuonien kutistumisen, minkä seurauksena iholla oleva lämmin veri alkaa virtaamaan sisään päin.

Liikuntafysiologina työskentelevä tohtori Stacy Sims kertoo Shape-lehdelle tämän aiheuttavan ruumiinlämmön nousua ja näin ollen lisää hikoilua.

Jääkylmän suihkun sijaan treenejään lopettavia suositellaan menemään melko viileään suihkuun ja seisomaan sen jälkeen tuulettimen edessä. Lisäksi ennen liikuntatreenejä ja niiden aikaan kehotetaan juotavan jääkylmää vettä, sillä se minimoi vartalon sisälämpötilan nousua.