Perheenäidit huomio! Tehkää nämä asiat kerran vuodessa

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lapsiperheen arki on ruoanlaittoa, siivoamista ja pyykinpesua. Etenkin perheenäidit joutuvat usein tasapainottelemaan sen välillä, käyttävätkö he vapaa-aikansa itselleen, nukkumiseen vai kodin järjestelemiseen. Jopa kaikkia elämännaruja taidokkaasti käsissään pitävät superäidit tarvitsevat aikaa vain ja ainoastaan itselleen.

PureWow-sivusto listasi nyt kahdeksan asiaa, jotka jokaisen äidin tulisi tehdä kerran vuodessa. Aikuinen ihminen kaipaa joskus aikaa vain itselleen, ja oma hyvinvointi kantaa hedelmää myös muille pidemmällä tähtäimellä. Naisten tulisi esimerkiksi varata aika hierojalle ja nauttia kipeiden lihasten rentouttamisesta.

Jokaisen äidin tulisi olla vähintään kerran vuodessa erossa lapsistaan yhden vuorokauden ajan. Heidän kannattaa myös ostaa itselleen ihastelemansa vaatekappale, jonka hintalappu saa punastumaan. Jokaisen äidin tulisi myös solmia ainakin yksi uusi ystävyyssuhde vuoden aikana.

Koska äidit ovat usein järjestelmällisiä vastuunkantajia vuoden jokaisena päivänä, kannattaa heidän heittää esiliina nurkkaan ainakin yhtenä iltana. Miltäpä kuulostaisi täysin vastuuton ja aivot narikkaan heittävä käytös, josta ei kuitenkaan aiheudu muille mielipahaa? Ennen illanviettoa voi ottaa itsestään tyrmäävän kauniin valokuvan puhelimen lapsikuvien joukkoon.

Äitien kannattaa nauttia edes kerran vuodessa kulttuuririennoista täysin rinnoin. Kannattaa mennä katsomaan tai kuuntelemaan jotain esitystä ilman, että kysyisi kenenkään muun mielipidettä asiaan. Yksi vinkki on kuitenkin ylitse muiden: Palkkaa kotiin ammattisiistijä vaikkapa juuri ennen joulua. On uskomaton tunne nauttia puhtaista lattioista muiden luuttuamana.