”Sinkuilla parempi elämänlaatu kuin seurustelevilla”

Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tutkija Bella DePaulo selvitti 814 pariskuntiin liittyvää tutkimusta ja tuli johtopäätökseen, jonka mukaan sinkuilla voi olla parempi elämänlaatu kuin parisuhteessa olevilla. Yhteiskunta, ympäristö ja sosiaalinen ilmapiiri eivät kuitenkaan kohtele yksineläviä samanarvoisesti parisuhteessa olevien kanssa.

Kautta aikojen sinkkuja aikuisia on kutsuttu vanhoiksi piioiksi tai peräkammarin pojiksi. Todellisuudessa 2020 lukua lähestyttäessä on normaalia, että maailmassa on tietoisesti yksin eläviä, vapaita ja itsenäisiä naisia ja miehiä. He ovat jopa saattaneet valita sinkkuna olemisen kasvattaakseen itsestään kokonaisemman ihmisen ilman toisen henkilön vaikutusvaltaa tai läsnäoloa.

DePaulo muistuttaa Bustlelle, että tutkimusten mukaan sinkut ovat keskimäärin jopa onnellisimpia kuin naimisissa olevat. Valitettavasti yhteiskuna olettaa, että ihmiset pitäisi astua vihille ja lisääntyä. Todellisuudessa sinkut arvostavat enemmän työpaikkaansa, ovat läheisimpiä ystäviensä kanssa ja pitävät enemmän yhteyttä perheeseen. He kasvavat enemmän ihmisinä ja persoonina.

Osa sinkuista pitää yksin olemista väliaikaisena kautena ennen Sen Oikean löytymistä. Jokaisen yksin elävän ja omasta herruudesta nauttivan tulisi ottaa hetkestä kaikki hyöty irti. Sinkkujen kannattaa rikkoa stereotypioita, joiden mukaan he ovat yksinäisiä ja onnettomia – todellisuudessa he saattavat elää kokonaisemmin ja paremmin kuin naimisissa olevat ystävänsä. Nykyajan sinkut ovat luovia, nuorekkaita, rentoja ja henkisesti kyvykkäitä. Pääasia on, että on onnellinen – olipa sitten yksin tai yhdessä.