Suomessako korkeat verot? Mies sai 14 301 369 864 489 punnan veromätkyt

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaiset joutuvat joka vuosi jännittämään verokarhun kirjeen saapumista. Veroehdotuksesta saa tietää, joutuuko mahdollisesti maksamaan tuloveroa valtiolle. Brittiläisen miehen mätkyt ovat kuitenkin omaa luokkaansa.

Bristolissa asuva Giles Hembrough yllättyi melkoisesti avattuaan verokarhun kirjeen. Britannian verottajan, eli Her Majesty’s Revenue and Customsin lähettämässä kirjeessä luki, että Hembrough ei todennäköisesti ole maksanut tarpeeksi veroa. Miehen kerrottiin saavan maksettavakseen 14.301.369.864.489 puntaa tuloveroa.

Toisin sanoen brittimiehen mätkyt olivat 14 triljoonaa, eli noin puolet koko Yhdistyneen kuningaskunnan taloudesta. Summalla saisi ostettua noin 93 miljoonaa Lamborghinia tai 46 miljardia iPhonea. 42-vuotias Hembrough laski, että hänellä menisi mätkyjen maksamiseen noin 369 miljoonaa vuotta, Telegraph uutisoi.

Mies soitti verottajalle ja samalla selvisi, että kyseessä oli työntekijän inhimillinen virhe. Virkailija säikähti avattuaan Hembroughin verotiedot tietokoneelta. Nainen oli parahtanut, että miehen tuloveron summa näytti siltä kuin joku työntekijöistä olisi nukahtanut näppäimistön päälle.