102-vuotias paljasti pitkän ikänsä salaisuuden – tuoppi olutta joka päivä

Terveys · Annukka Heikkilä

Vanhusten täyttäessä yli sata vuotta ihmisiä alkaa yleensä kiinnostamaan se, että mikä pitkän iän salaisuus on. Monet hyväkuntoiset ja terveet vanhukset ovat kertoneet salaisuuksiaan lehdistölle, joka kuuli nyt erään 103 vuotta täyttävän naisen juovan olutta päivittäin.

Yli satavuotiaat ovat vannoneet haastatteluissaan jo muun muassa treenaamisen ja viskin juomisen nimeen. Etelä-Carolinassa asuva Mildred Bowers kertoo hänen pitkän elämänsä salaisuuden löytyvän oluesta. Bowers kertoo juovansa ison tuopillisen olutta joka päivä.

103 vuotta elokuun viimeisenä päivänä täyttävä Bowers kertoi Independent-lehden mukaan nauttivansa ison tuopillisen kylmää olutta joka päivä.

Bowers myönsi hyvän terveyden johtuvan myös hänen hyvistä geeneistään, mutta lääkärin hyväksymä oluen juominen on kuitenkin auttanut asiaa. Bowers rakastaa olutta ja saa juoda sitä hoitokodissaan joka päivä tuopillisen neljältä iltapäivällä.