Röntgenkuva paljasti – miehellä jättimäinen sydän rinnassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vanhan sanonnan mukaan ystävällisellä ja anteliaalla ihmisellä on suuri sydän, mutta 57-vuotiaalla yhdysvaltalaisella miehellä on kirjaimellisesti suuri sydän. Mies hakeutui äskettäin lääkärille, kun hänen kätensä ja jalkansa alkoivat turvota hallitsemattomasti. Lääkärin löydös tyrmistytti kaikki.

Röntgenkuvista paljastui, että miehen sydän täytti peräti 82 prosenttia rintakevän halkaisijasta. Norjaalisti sydän täyttää alle 50 prosenttia. Miehellä diagnosoitiin sydämen laajentuma, ja hän sai siihen asianmukaiset lääkkeet muun muassa verihyytymien estämiseksi.

Parhaillaan lääketieteellisen New England Journal of Medicine -lehden julkaisema röntgenkuva leviää verkossa. Mies voi nykyisin hyvin, sillä komplikaatioita ei ole vielä havaittu.