Näinkin helposti sukupuolitaudit voivat levitä – ihokosketus riittää!

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Osa sukupuolitaudeista tarttuu todella helposti. Kaikki eivät aina ole edes tietoisia siitä, että he kantavat jotakin tautia, koska kaikki taudit eivät oireile välttämättä koskaan. Nyt Health Express on jakanut tietoa siitä millä vaihtoehtoisilla tavoilla sukupuolitaudit leviävät.

Näitä moni ei varmasti osaisi seksitautien pelossa edes tulla ajatelleeksi.

Solariumit ja kaverin kanssa jaetut karvojenajeluterät levittävät kondyloomaa ja herpestä. Kauneushoitoloissa vahapurkkeihin voi ajautua puuliuskoista eri viruksia ja bakteereja. Tämän vuoksi kauneushoitolaan vahaukseen mentäessä kannattaakin huolehtia siitä, että käsiteltävällä ihoalueella ei ole haavoja.

Kuppa, syyhy ja erilaiset emätintulehdukset leviävät tehokkaasti likaisista pyyhkeistä. Herpes tarttuu suutelemalla kumppaniin ja pitkän miehisen parran seassa voi herpeksen lisäksi lymyillä myös kuppa ja syyhy. Alusvaatteet yllä parin kanssa pelehtiminen ei takaa suojaa sukupuolitauteja vastaan, koska pelkällä hankaavalla ihokosketuksella leviävät muun muassa herpes, kondylooma, kuppa ja ihoa syövät bakteerit.