Koira valittiin pormestariksi – jo kolmannen kerran

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Nykyisessä poliittisessa ilmapiirissä sopivan ehdokkaan löytyminen voi olla vaaleissa työn ja tuskan takana. Yhdysvaltojen Minnesotassa sijaitsevan kylän asukkaat ovat todenneet jo kolmatta kertaa peräkkäin, että kaupungin johtoon kannattaa suosiolla valita ihmisen sijaan koira.

Yhdeksänvuotias Duke valittiin taannoin Cormorantin kylän uudeksi pormestariksi. Kyseessä on jo kolmas kerta, kun pyreneittenkoira äänestettiin noin tuhannen asukkaan kylän uudeksi johtoon.

WDAY 6 -uutisten mukaan Duke valittiin virkaan vuonna 2014 alun perin vahingossa. Kyseisenä vuotena vain 12 ihmistä äänesti kylän pormestarinvaaleissa. Paikallisen Karen Nelsonin mukaan Duke nauttii kuitenkin Cormorantissa laajasta kansansuosiosta.

– En tiedä, kuka asettuisi hänen kilpailijakseen. Hän on tehnyt monia hyviä asioita yhteisölle, Nelson kuvailee WDAY 6 -uutisille.