Nyt se on tutkittu: Lihavat ovat leppoisampia!

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Vanhan sanonnan mukaan muutama liikakilo tekee ihmisestä hieman mukavamman. Nyt uudessa tutkimuksessa kyseistä uskomusta on tutkittu tarkemmin ja huomattu, että väite pitää itseasiassa ainakin miesteen suhteen paikkansa.

Tutkimuksessa tavallista hoikemmat ja ylipainoiset miehet laitettiin testiin. Heidän tuli tehdä erilaisia päätöksiä testissä, jonka perusteella heidän anteliaisuuttaan ja reiluuttaan arvioitiin. Kävi ilmi, että ylipainoiset miehet tekivät testissä reilumpia päätöksiä ja olivat toisia ihmisiä kohtaan anteliaampia.

Medical Daily -lehden mukaan testien perusteella nähtiin, että hoikemmat miehet suosivat päätöksissään hoikempia ihmisiä eivätkä olleet valmiit antamaan omistaan toisille. Hoikemmat miehet olivat myös useammin huonnolla tuulella, koska heidän verensokerinsa oli alhaalla.