Heinäkuu oli mittaushistorian lämpimin – ilmastonmuutos vaatii tekoja

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maapallon lämpötilaa on mitattu vuodesta 1880. NASA:n ilmastotutkija Gavin Schmidt on twiitannut, että tämän vuoden heinäkuu oli maapallon mittaushistorian lämpimin. Suurin osa ilmaston lämpenemisestä johtuu ihmiskunnan aiheuttamista kasvihuonekaasu- ja nokipäästöistä.

Ilmaston lämpenemisestä seuraa lukuisia ympäristöongelmia. Kriisi voidaan välttää vain maiden tehokkaalla yhteistyöllä. WWF:n mukaan YK:n ilmastosopimuksessa on luvattu vähentää kasvihuonepäästöjä merkittävästi kansainvälisellä tasolla. Tämä on ainoa keino, jotta maapallon keskilämpötilan nousu voitaisiin pitää alle kahdessa asteessa vuoteen 2020 mennessä.

Yksi pitkän linjan tähtäimistä on se, että maapallo siirtyy vuoteen 2050 mennessä fossiilisista energialähteistä uusiutuvaan energiaan ja maankäyttöön. Seuraavat vuodet näyttävät, kuinka eri valtiot lunastavat lupauksensa ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi.