Tekstaatko ajaessasi? Älä istu autoon ennen tämän videon katsomista

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kaikki autolla ajavat kuskit tietävät, että katse tulisi pitää koko ajan tiessä. Moni liikenneonnettomuus tapahtuu juuri sen vuoksi, että kuski on kiinnittänyt huomionsa muuhun kuin liikenteeseen, jolloin äkilliseen tilanteeseen reagoimiselle on jäänyt liian vähän aikaa.

Nyt Facebookissa leviää koskettava video, joka kaikkien autoilijoiden tulisi katsoa. Videolla näkyy syy siihen minkä vuoksi puhelinta ei saisi vilkuilla tai käyttää ajamisen aikana edes pientä hetkeä.

Summer Break -sivuston julkaisemalla videolla nuoret kuskit kertovat mistä syystä he ovat ottaneet katseensa irti tiestä käyttääkseen tai vilkaistaakseen puhelintaan. Osa kertoi katsovansa tekstiviestin, kirjoittavansa viestiä itse, käyttävänsä Snapchatia tai muuta sosiaalista mediaa ja vaihtavansa puhelimesta autossa soivaa kappaletta.

Nuoret tunnustavat hieman häpeillen käyttävänsä puhelinta ajaessaan, mutta eivät pidä sitä kuitenkaan kovin pahana asiana. Kaikki kuitenkin muuttuu kun heidän eteensä tulee nuori nainen, joka on osittain halvaantunut.

Nainen kertoo, että hänen vanhempansa menehtyivät ja hän itse halvaantui kolarissa, joka johtui puhelinta käyttävän kuskin ajovirheestä. Naisen kohtalo sai jokaisen nuoren liikuttumaan ja lupaamaan sen, että he eivät enää koskaan tule vilkaisemaankaan puhelintaan auton ratissa.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.