Tosielämän Batman-puku on kuin tieteiselokuvasta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Irlantilainen Julian Checkley on herättänyt laajamittaista huomiota valmistamallaan yksityiskohtaisella cosplay-puvulla. Miehen Batman-haarniskasta löytyy nimittäin peräti 23 toimivaa vempainta.

Arkham Origins -videopelien inspiroimassa Batman-puvussa on muun muassa toimivat videoruudut, heittokoukun ampuva ase, etälamautin, kamera, savupommeja, kaksisuuntainen radio ja jopa Bat-taskumatti. Julianin Bat-haarnsiska pääsi Guinnessin ennätysten kirjaan eniten toimivia lisävarusteita sisältävänä cosplay-pukuna.

Erikostehosteita työkseen tekevä Julian Checkley valmisti puvun osat 3D-tulostimen avulla. Osat päällystettiin polyuretaanikumilla ja maalattiin jälkikäteen tummilla väreillä. Aivan kaikkia haarniskan osia mies ei tehnyt itse, sillä hän tarvitsi sähköteknikon apua puvun 2000 wattin EMP-etälamauttimeen.

– Kesti monta tuntia suunnitella vempaimia ja keksiä jokaiselle omat paikkansa puvussa. Ne ovat klassisisa Batmanin lisävarusteita, mutta osa on tuttuja ainoastaan Batman: Arkham Origins -pelistä, Julian kuvailee Guiness World Recordsin sivuilla.