Rakastettu näyttelijä kuoli 83-vuotiaana

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monista suosituista Hollywood-elokuvista ja televisiosarjoista tuttu näyttelijä-kirjailija Gene Wilder on kuollut. Suru-uutisen medioille vahvistaneen veljenpoikansa Jordan Walker-Pearlmanin mukaan Wilder menehtyi Alzheimerin tautiin. Veljenpojan mukaan Wilder ei olisi halunnut ihmisten hymyjen koskaan hyytyvän.

Emmy-palkittu Gene Wilder muistetaan erityisesti alkuperäisestä Jali ja suklaatehdas -hittielokuvastaan sekä myös Bonnie ja Clyde ja Syyttömät silminnäkijät -elokuvistaan.

Wilderin vaimo Gilda Radner menehtyi vuonna 1989 syöpään. Samalla päättyi myös Wilderin uran aktiivisin vaihe näyttelijänä. Vuonna 2003 hän oli kuitenkin taas uransa huipulla voittamalla Emmy-palkinnon roolistaan televisiosarjassa Will & Grace. Vuonna 2007 Wilder ryhtyi näyttelijäuransa lisäksi myös kirjailijaksi.