Hääbudjetti vaikuttaa avioeron todennäköisyyteen

Lifestyle Lux Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmiset järjestävät ikimuistoisia hääjuhlia ja panevat rahaa haisemaan suuren päivän kunniaksi. Emoryn yliopiston ekonomian professorit Adrew Francis ja Hugo Mialon ovat tutkineet, kuinka hääbudjetin suuruus vaikuttaa liiton kestävyyteen.

Tutkimukseen osallistui 3.000 ihmistä, jotka ovat olleet kerran naimisissa. Tutkimusten mukaan mitä enemmän pariskunnat olivat käyttäneet rahaa hääbudjettiinsa, sitä lyhyempi liitto oli. Keskimääräinen häiden järjestämiseen käytetty summa oli noin 30.000 dollaria, eli 26.500 euroa, Ozy-sivusto uutisoi.

Yksi eron syy saattaa olla häitä varten otetun lainan takaisin maksaminen. Tulos mukailee vihkisormusta ja niiden hintoja koskevaa tutkimusta, josta kerroimme aiemmin. Mikäli sormukseen oli käytetty vähemmän kuin 1.600 euroa, oli avioeron mahdollisuus pienempi kuin niillä, joiden sormus maksoi tätä summaa enemmän. Tärkeintähän avioliitossa ja sen solmimisessa on rakkaus – kaikki muu on ekstraa.