Kyltti hämmentää – syöttikö joku huumesieniä alligaattoreille?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Floridan suoalueille alkoi muutama vuosi sitten ilmestyä kylttejä, joissa kiellettiin hallusinogeenien syöttäminen alligaattoreille. Erikoiset kyltit herättivät nopeasti suuren yleisön huomion, ja niistä tehtiin meemejä nettiin. Nyt julkisuuteen on paljastettu tapahtuma, joka johti omituisten varoituskylttien pystyttämiseen.

Floridan Little Big Econ State Forestin alueella päivystäneet puistonvartijat löysivät kesäkuussa 2013 omituisen porukan luontoalueelta. Ryhmässä oli neljä aikuista miestä ja yksi teini-ikäinen poika. Heillä oli mukanaan kassi, joka oli täynnä psykedeelisinä päihteinä tunnettuja sieniä. Kuulusteluissa selvisi, että porukka oli syöttänyt psilosybiinisieniä alueen alligaattoreille. Alligaattorit oli vapautettu huumaamisen jälkeen.

Taikasienten tiedetään vaikuttavan keskushermostoon ja tajuntaan niissä olevien myrkkyjen vuoksi. Psykedeelisinä päihteinä tunnetut sienet saattavat voimistaa tunteita ja muuttaa aistielämyksiä. Tapauksen jälkeen ihmisiä kiellettiin antamasta hallusinogeenejä alligaattoreille.