Syyria yrittää houkutella turisteja – unelmien syyslomalle?

Matkailu Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Syyrian matkailuministeriö on julkaissut 30. elokuuta hyväntuulisen videon, jossa esitellään Tartuksen kauniita rantoja ja kirkasta vettä. Video on aiheuttanut melko paljon hämmennystä, koska Syyria on tällä hetkellä listattuna koko maailman vaarallisimmaksi matkustuskohteeksi.

Videolla ihmiset nauttivat Tartuksella auringosta ja rantahiekasta, pelailevat rannalla ja ajelevat vesiskoottereilla. Kontrasti sodan keskeltä julkaistuihin kuviin on tämän videon kanssa melkoinen, minkä vuoksi mainoksen nimi Syria, Always Beautiful kuulostaakin myös melko erikoiselta.

Tartus on tällä hetkellä yksi harvoja paikkoja, joita ei ole vielä pommitettu täysin tunnistamattomaksi. Ministeriön sivuilla on myös Daily Mail -lehden mukaan ylistetty Palmyran ja Latakian kaupunkeja videoin, joissa turisteja houkutellaan kuitenkin kuvilla, joissa näkyvät nähtävyydet on jo tuhottu kokonaan maan tasalle.