Odottamaton laihdutusvinkki: Syö suuri aamiainen ja jälkiruoka päälle

Fitness Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Useamman tutkimuksen mukaan aamiaisen syöminen aamulla kannattaa, koska se pitää epäterveelliset naposteluhalut loitolla ja käynnistää aineenvaihdunnan. Nyt Lontoossa tehdyn tutkimuksen mukaan naisten kannattaa syödä suuri ja monipuolinen aamiainen pysyäkseen hoikkina.

Health-sivuston mukaan aamuisin suuren aterian syöneiden naisten keho tuotti nälän tunteen aiheuttavaa hormonia paljon vähemmän kuin naisten, jotka söivät niukan aamiaisen. Toisen tutkimuksen mukaan aamiaisen päättäminen jollakin pienellä jälkiruoalla auttaa myös pitämään painoa kurissa.

Tutkimuksen mukaan 300 kilokaloria aamuisin syöneet ihmiset päätyivät kahdeksan kuukauden testijakson aikana lihomaan. Ihmiset, jotka söivät aamuisin jälkiruoan sisältävän 600 kilokalorin aamiaisen, laihtuivat testijakson aikana. Aamiaisen päätteeksi syöty jälkiruokaleivos tai keksi piti paremmin mieliteot loppupäivän aikana kurissa.