Uni vaikuttaa rasvan palamiseen – näin kauan tulisi nukkua

Fitness Terveys · Annukka Heikkilä

Rutgersin yliopiston terveysyksikössä työskentelevä Shawn Arent kertoi Business Insider -lehdelle, minkä vuoksi moni ihminen lihoaa tai ei laihdu ja polta rasvaa monista yrityksistä huolimatta. Mies kertoi, että rasvan polttamisessa epäonnistuneilla yleisin tiedostamaton ongelma on se, että he eivät nuku tarpeeksi.

Shawn Arent kertoi, että yksi kaikista eniten rasvan palamiseen vaikuttava asia on unen määrä. Uni vaikuttaa lihasten kasvuun johtavaan kasvuhormonin tuotantoon ja rasva palamiseen. Jos yöunet jäävät aina kuuteen tuntiin tai alle sen, rasvan palaminen hidastuu ja keho tuottaa kasvuhormonia vähemmän.

Arentin mukaan jatkuvassa univajeessa elävät ovat todennäköisemmin ylipainoisia. Mies kertoo, että ihmisen tulisi pitää aina prioriteettina sitä, että saa joka yö unta seitsemästä yhdeksään tuntiin. Riittävä lepo takaa lihasten kasvun, kasvuhormonin normaalin tuotannon ja tehostuneen rasvan palamisen.