Sinkkumiesten yleinen hygieniavirhe: ”Kulkeutuvat jopa verenkiertoon”

Koti & Asuminen Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kerroimme kolme vuotta sitten, että sinkkumiesten hygienian vakavimmaksi ongelmakohdaksi paljastui tutkimuksessa lakanoiden vaihtoväli, sillä osa vaihtoi lakanat kolmen kuukauden välein. Lakanoita voi tosin olla työlästä pestä varsinkin silloin, jos pesukone on pieni.

Kaikki lakanat eivät mahdu edes yhteen ja samaan koneelliseen, minkä vuoksi paljon aikaa vievää askaretta ei välttämättä tulekaan suoritettua niin usein kuin pitäisi. Mahtuivat tai eivät, niin lakanat tulisi vaihtaa aina kerran viikossa.

Tekstiiliasiantuntija Mary Marlowe Leverette kertoi nyt Daily Mail -lehdelle, että lakanat keräävät yön aikana nukkujista niin paljon eritteitä itseensä, että ne ovat pidemmällä aikavälillä ja likaisina ihmisille todella haitallisia.

Leveretten mukaan lakanoihin tarttuu ihmisistä joka yö öljyjä, kuolleita ihosoluja, virtsaa, nesteitä sukupuolielimistä ja ulostetta. Jos lakanoita ei pese tarpeeksi usein, ne voivat levittää ihoon erilaisia tulehduksia ja bakteereja, jotka kulkeutuvat jopa verenkiertoon haavojen kautta.