Urheilu kumoaa alkoholin haittavaikutukset

Terveys Urheilu Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Alkoholin juomista on pidetty yleisesti todella pahana ja ajateltu, että se vaikuttaa ihmisten terveyteen peruuttamattomalla tavalla. Uuden tutkimuksen mukaan on kuitenkin huomattu, että säännöllinen liikunnan harrastaminen kumoaa alkoholin huonot vaikutukset.

Asiantuntijat ovat selventäneet Daily Mail -lehden mukaan, että liikunta peruuttaa kehossa käynnistuneet haitalliset prosessit, jotka saavat alkunsa alkoholin juomisesta. Tutkimuksen mukaan alkoholia juovat aikuiset, jotka urheilivat viisi kertaa viikossa tunnin ajan, olivat yhtä terveitä kuin aikuiset, jotka eivät juoneet alkoholia lainkaan.

Alkoholin juominen aiheuttaa solutasolla tulehduksia, jotka voivat johtaa syöpään ja muihin sairauksiin. Tämän vuoksi alkoholia juovat aikuiset kuolevat todennäköisemmin nuorempina erilaisten sairauksien myötä jos he eivät harrasta liikuntaa. Urheilemisella on kuitenkin niin suuria terveysvaikutuksia, että säännöllinen liikunta onnistuu kumoamaan alkohlin huonot vaikutukset.