Samsungin työntekijöiden sairaudet ja kuolemat puhuttavat

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Associated Press on tutkinut teknologiayhtiö Samsung Groupin työntekijöiden outoja sairastumisia ja kuolintapauksia. Tarkastelussa selvisi, että yritys on määrätietoisesti salannut vaarallisten aineiden ja kemikaalien vaikutuksesta sairastuneiden työntekijöiden tietoja.

Useat Samsungin tehtaalla mikrosirujen parissa työskennelleet henkilöt ovat sairastuneet syöpään ja lopulta menehtyneet. Yksi heistä on vuonna 1985 syntynyt Hwang Hu-Mi, joka kuoli leukemiaan 22-vuotiaana. Naisen isä vaatii Samsungilta vähintään anteeksipyyntöä.

Samsung on Etelä-Korean suurin yhtiö ja maailman suurin valmistaja lukuisissa elektroniikan tuotteissa ja tuoteryhmissä. Samsungin pääkonttorilta vakuutetaan, että heidän käyttämänsä kemikaalit ovat vaarattomia, ja mikäli sairaustapauksia ilmenee, tutkitaan asiaa perinpohjaisesti. Noin 200 yrityksen työntekijää on sairastunut vakavasti ja 76 heistä on kuollut.