Nukutteko liian vähän? Ohjeet pariskuntien parempiin yöuniin

Koti & Asuminen Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Unen tärkeyttä ei voi vähätellä. Osa pariskunnista kärsii eriävistä unirytmeistä tai huonosti nukutuista öistä. Bustle-sivusto jakaa nyt vinkkejä, kuinka pariskunnat voivat saada levollisemmat yöunet ja siten paremman elämänlaadun.

Aktiivisempi elämä ja liikunta takaavat yleensä paremmat yöunet. Mikäli pariskunta käy yhdessä iltalenkillä tai treenaa tahoillaan vähintään 20 minuuttia päivässä, nukkuvat he todennäköisesti myös yönsä paremmin. Uniongelmista kannattaa myös puhua lääkärille, sillä levottomuuteen saattaa olla lääketieteellinen syy. Illalla ei myöskään kannata nauttia raskaita aterioita tai syödä liian myöhään.

Meditointi auttaa tunnetusti paremman unenlaadun saavuttamisessa. Lisäksi on olemassa luonnonmukaisia vaihtoehtoja nukahtamisen helpottamiseksi, kuten erilaisia ruoka-aineita ja eteerisiä öljyjä. Sängyssä ei kannata katsella ruutuja tai näyttöpäätteitä, joten tablettitietokoneet ja puhelimet on hyvä jättää makuuhuoneen ulkopuolelle. Uniongelmista kärsivien ei myöskään kannata nauttia kofeiinia iltapäivisin.

Pariskuntien kannattaa käyttää omia ja erillisiä peittoja. Sängyn tulee olla riittävän suuri, jotta molemmat saavat haluamansa asennon. Parhaiten uni tulee seksin jälkeen, kun rentoutunut keho on täyttynyt mielihyvähormoneista. Mikäli muu ei auta, kannattaa pariskunnan siirtyä suosiolla eri sänkyihin yön ajaksi nukkumaan.