Tästä syystä mies ei lähde enää toisille treffeille

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Treffailun maailmassa on nykyään liikaa sääntöjä. Naiset saattavat pelata kaksilahkeisten kanssa turhanpäiväistä kissa ja hiiri -leikkiä ilman, että käyttäytyisivät aikuismaisen rehellisesti. Sitten he ihmettelevät, miksi mies ei enää lähde uudestaan treffeille.

Parisuhdeasiantuntija Sharon Cohen on laatinut kuuden kohdan listan, jossa luetellaan syitä siihen, miksi miehet eivät halua tavata deittikumppania uudestaan. Heidän kiinnostuksensa saattaa laskea, mikäli neitokaisesta ei kuulu tarpeeksi nopeasti ekojen treffien jälkeen. Jokainen ihminen käyttää puhelinta jatkuvasti, joten ei ole vaikeaa ilmaista kiinnostusta yhden puhelinsoiton tai viestin verran.

Osa naisista nostaa itsensä miesten yläpuolelle. He katsovat oikeudekseen päättää treffien paikan, ajan sekä tekemisen ja sivuuttavat miehen ehdotukset. Jos herraseura on luonut suunnitelmia valmiiksi illan varalle, ei naisten kannata muuttaa niitä väkisin mieleisekseen – etenkään jos lysti maksetaan miehen kukkarosta. Tulisi olla kiitollinen.

Miehet eivät näytä tunteitaan välttämättä yhtä avoimesti kuin naiset. Kun uros huomaa kiinnostuneensa vastakkaisesta sukupuolesta, tekee hän kaikkensa naaraan saavuttamiseksi. Jos viboja ei synny, ei yrittämistäkään ole. Toisin sanoen mies saattaa sanoa heipat naiselle, jos kokee hänet vääräksi itselleen.

Yksi suurimmista turn off -efektin aikaansaavista tavoista on se, että nainen puhuu liikaa työstään. Tutkimusten mukaan kaksilahkeisia kiinnostaa enemmän naisten sensuelli ja seksuaalinen puoli – ei niinkään taloudellinen tilanne tai sosiaalinen status.

Keskustelu on vuorovaikutusta ja kuuntelemista. Se on ajatusten vaihtoa ja keskittymistä. Mikäli nainen ei anna miehelle puheenvuoroa tai kuuntele seuralaisensa juttuja, kyllästyy treffikumppani usein tapaamaansa henkilöön jo ensimmäisenä iltana. Puhelimen vilkuilu ja harhaileva katse kertoo miehelle, että naista ei voisi vähempää kiinnostaa hänen seuransa.

Tärkeintä kuitenkin on, että treffaileva pari on samalla aaltopituudella sitoutumisen ja yhdessäolemisen suhteen. Miehet vievät toisille treffeille naisia, jotka kunnioittavat, kuuntelevat ja herättävät heidän mielenkiintonsa.