Tytär lähti ostamaan tamponeja – äidin tekstiviestit naurattavat netissä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kuten tiedetty, lähes jokaisella hedelmällisessä iässä olevalla naisella on kuukautiset keskimäärin 28 päivän välein. Menstruaatiota saatetaan edelleen pitää eräänlaisena tabuna, josta ei puhuta rehellisen avoimesti. Yhdysvalloissa tamponit ja terveyssiteet on usein asetettu kauppojen hyllyille huomaamattomasti.

Belinda Hankinsin tytär lähti ostamaan tamponeja ja sai huomata, että kuukautisista hyssytellään hieman liikaa. Tytär viestitti äidilleen, että hän ei aluksi edes löytänyt koko osastoa, jossa olisi naisten henkilökohtaisia hygieniatuotteita. Sen jälkeen alkoi feministisävyinen vuodatus naisen vaginan vaikutuksista partiarkaalisessa maailmassa.

Äiti julkaisi viestiketjun kuvakaappauksina Facebook-sivuillaan ja kuvat ovat kiertäneet viraalina nopeasti ympäri nettiä. Ensin tytär väitti, että koko kaupassa ei ollut jälkeäkään tuotteista, kunnes äiti vakuutti hyllyn olevan olemassa. Tytär ihmetteli pian, miksi kuukautissuojia ei ole voitu merkata näkyvästi. Naiset olivat lopulta yhtä mieltä siitä, että vagina on salainen asia, josta ei saa puhua ääneen – ainakaan silloin, jos se vuotaa kuukautisverta.