Satavuotias kilpikonna melkoinen siemenlinko – siittänyt jo yli 800 jälkeläistä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Galapagos-saarten Espanolassa asuva Diego-kilpikonna on tehnyt jo pitkään tärkeää työtä pelastaakseen lajinsa sukupuuton uhalta. Yli satavuotiaasta iästään huolimatta matelija on nimittäin edelleen varsin viriili yksilö.

Chelonoidis hoodensis -lajiin kuuluva Diego on siittänyt elämänsä aikana noin 800 jälkeläistä. Koska lajin edustajia on noin 2.000 kappaletta, toimii viriili kilpikonna isänä noin 40 prosentille Espanolassa tavattavan kilpikonnalajin populaatiosta.

AFP-uutistoimiston mukaan Diego ja kuusi naaraskilpikonnaa asuvat Galapagosissa sijaitsevassa kilpikonnien lisääntymiskeskuksessa. Keskuksessa elää myös kaksi muuta koirasta, mutta Diego tuntuu pääsevän lemmenpuuhiin huomattavasti eniten.